Χταπόδι με γλιστρίδα

xtapodi

Για το χταπόδι

2 πλοκάμια από ένα μεγάλο χταπόδι (250-300 γραμμ.)
20 γραμμ. τζίντζερ, καθαρισμένο και τριμμένο
50 γραμμ. λεμονόχορτο , καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
3 κ.σ. χυμό μοσχολέμονου (λάιμ)
1 φύλλο δάφνης
1/2 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
20 ml ξηρό κρασί

Για τη σαλάτα

2 ματσάκια γλιστρίδα
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους
1 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι, το τζίντζερ, το λεμονόχορτο, τον χυμό μοσχολέμονου, τη δάφνη, το σκόρδο και το κρασί. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20-25 λεπτά η μέχρι να μαλακώσει λίγο το χταπόδι. Βγάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε το χταπόδι σε λεπτές ροδέλες. Το ξαναβάζουμε στη σάλτσα του και αφήνουμε για 2-3 ώρες η όλο το βράδι. Σε μια λεκάνη βάζουμε τη γλιστρίδα, την ντομάτα, το ελαιόλαδο και 1 κουταλιά από τη σάλτσα του χταποδιού. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ροδέλες του χταποδιού.

Σύνδεση Χρήστη





Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Online χρήστες

Έχουμε 209 επισκέπτες σε σύνδεση

Στατιστικά

Επισκέπτες: 5153682