Χώρα Μεσσηνίας - Chora Messinias

.

Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, παρουσιάζει το ντοκυμανταίρ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΚΑΚΗ "Η ΧΩΡΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ η ΧΩΡΑ του ΝΕΣΤΟΡΟΣ" Συμμετέχουν οι: ΤΑΣΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Καθηγητής Παραδοσιακών Χορών ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Δρ Χημικός Μηχανικός-Καθηγητής Συντήρησης Μνημείων Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Πρόεδρος Λαογραφικού Ομίλου Μεσσηνίας ΚΑΜΕΡΑ - ΗΧΟΣ - ΜΟΝΤΑΖ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ ΦΩΤΟ: Γ. ΛΕΚΑΚΗΣ, Β. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΥΚΟ, ΜΟΥΣΑΙΟΣ. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Κανονάκι - ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΑΠΑΗΛΙΑ Κλαρίνο - ΚΩΝ. ΚΟΠΑΝΙΤΣΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ: BG & DG ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ c+p 2018

ΠΑΛΑΤΙ ΝΕΣΤΟΡΟΣ - NESTOR PALACE

3D αναπαράσταση του μυκηναϊκού ανακτόρου στον Άνω Εγκλιανό Πυλίας, γνωστό ως Ανάκτορο του Νέστορα. Περίπου 1300-1200 π.Χ

.

Αρωματικά ελαιόλαδα με διακρίσεις

aromatic_oils_400

Είναι κλεισμένα σε μιά συσκευασία γιά βραβείο. Το περιεχόμενο, βέβαια, έχει ήδη βάλει πλώρη γιά διεθνή καριέρα... Ο λόγος γιά τα τρία αρωματικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της σειράς Iliada (με γεύσεις πορτοκαλιού, τρούφας και βασιλικού) που ξεχώρισαν διεθνώς στην παγκόσμια έκθεση SIAL που έγινε πριν λίγον καιρό στο Παρίσι, μπαίνοντας στον κατάλογο των καινοτόμων προιόντων "Sial Innovation". Μάλιστα, το ελαιόλαδο με πορτοκάλι και το ελαιόλαδο με τρούφα είχαν διακριθεί και στα φετινά Great Taste Awards, κερδίζοντας δύο και ένα αστέρι αντίστοιχα. Τα δοκιμάσαμε και μας κατέκτησαν με τα γνήσια αρώματα και τους πετυχημένους συνδυασμούς τους.

Αυτό με τον βασιλικό μυρίζει πράσινη ελιά με φρεσκοκομμένο βασιλικό και στο στόμα ο βασιλικός, σε συνδυασμό με το φρουτώδες ελαιόλαδο βγάζει πικάντικες, ελαφρά πικρές νότες και ωραία επίγευση. Ιδανικό γιά κάθε σαλάτα, ενώ λίγες σταγόνες ωμού θα δώσουν έξτρα γεύση σε ένα ζυμαρικό με σάλτσα ντομάτας και όχι μόνο… Το πορτοκάλι μυρίζει φρεσκοστυμμένο χυμό και στο στόμα βγάζει τα αρώματα των αιθέριων ελαίων της φλούδας του. Δένει εξαιρετικά με το ελαιόλαδο σ' ένα σύνολο ισορροπημένο, με γευστική πικρίλα στην επίγευση και θα δώσει άλλη διάσταση σε σαλάτες και ψητά λαχανικά. Το άρωμα της τρούφας  επικρατεί στη μύτη και στο στόμα στο εθιστικό "ελαιόλαδο με τρούφα", με νότες από φρέσκο τσάγαλο: γιά ζυμαρικά, ριζότο, βραστή πατάτα ενώ λίγες σταγόνες στο τέλος θα απογειώσουν κι ένα ψητό φιλέτο.
Η SIAL είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια Εκθεση τροφίμων και ποτών, γίνεται κάθε δύο χρόνια και παρουσιάζει ό,τι νεότερο και πρωτοποριακό υπάρχει στην παγκόσμια αγορά, επιλέγοντας και βραβεύοντας τα πιό ενδιαφέροντα καινοτόμα προιόντα. Μέσα στα 403 προιόντα που επελέγησαν γιά τη  διάκριση SIAL Innovation στη φετεινή Εκθεση ήταν και τα τρία αρωματικά ελαιόλαδα της σειράς  Iliada της μεσσηνιακής εταιρίας Agrovim, γνωστής γιά την ποιότητα των οργανικών και συμβατικών ελαιλολάδων και προιόντων ελιάς που παράγει. Εξάγει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της σε περίπου 35 χώρες. Το ε.π. ελαιόλαδο Iliada παράγεται από κορωνέικη ελιά, που μαζεύεται με το χέρι στις πλαγιές του Ταϋγέτου από Νοέμβρη έως και Γενάρη.

Agrovim Καλαμάτα, τηλ. 27210 69269 (και 210 6423614)  www.agrovim.gr
Τα ελαιόλαδα Iliada διατίθενται στα καταστήματα Ματσούκα, Καραγεώργη Σερβίας 3 και Ερμού 18 και στα σουπερμάρκετ Θανόπουλος (Κηφισιά και Ερυθραία) και Μπαλάσκας.

Σύνδεση Χρήστη





Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Online χρήστες

Έχουμε 296 επισκέπτες σε σύνδεση

Στατιστικά

Επισκέπτες: 5153798