Χώρα Μεσσηνίας - Chora Messinias

.

Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, παρουσιάζει το ντοκυμανταίρ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΚΑΚΗ "Η ΧΩΡΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ η ΧΩΡΑ του ΝΕΣΤΟΡΟΣ" Συμμετέχουν οι: ΤΑΣΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Καθηγητής Παραδοσιακών Χορών ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Δρ Χημικός Μηχανικός-Καθηγητής Συντήρησης Μνημείων Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Πρόεδρος Λαογραφικού Ομίλου Μεσσηνίας ΚΑΜΕΡΑ - ΗΧΟΣ - ΜΟΝΤΑΖ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ ΦΩΤΟ: Γ. ΛΕΚΑΚΗΣ, Β. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΥΚΟ, ΜΟΥΣΑΙΟΣ. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Κανονάκι - ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΑΠΑΗΛΙΑ Κλαρίνο - ΚΩΝ. ΚΟΠΑΝΙΤΣΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ: BG & DG ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ c+p 2018

ΠΑΛΑΤΙ ΝΕΣΤΟΡΟΣ - NESTOR PALACE

3D αναπαράσταση του μυκηναϊκού ανακτόρου στον Άνω Εγκλιανό Πυλίας, γνωστό ως Ανάκτορο του Νέστορα. Περίπου 1300-1200 π.Χ

.

Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών

ImageΠαρουσιάζεται σήμερα στο Δήμο

Το Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών (GIS) του Δήμου Καλαμάτας παρουσιάζεται σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο REX, σήμερα στις 7 το απόγευμα.

Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί ο καθηγητής του ΕΜΠ Ν. Ουζούνογλου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Ευφυείς μεταφορές, ένα εργαλείο για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής των πολιτών».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες για το θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ν. Μπασακίδης, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το έργο θα διαχειρίζεται και θα επεξεργάζεται χωρικά και περιγραφικά δεδομένα του Δήμου Καλαμάτας, σε ένα ενιαίο ψηφιακό χαρτογραφικό περιβάλλον.
Με την ολοκλήρωσή του δημιουργήθηκε ένα ισχυρό ψηφιακό υπόβαθρο και ψηφιοποιήθηκαν:
Δεδομένα από το κεφάλαιο γνώσης του Δήμου: Πολεοδομικά, όπως συντελεστές δόμησης, χρήσεις γης και αντικειμενικές αξίες για κάθε οικοδομικό τετράγωνο. Κυκλοφοριακά, με την καταγραφή της κυκλοφοριακής κατεύθυνσης κάθε οδού και την αρίθμησή τους.

Δεδομένα που αφορούν σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, όπως: ιστορικά μνημεία, θρησκευτικά μνημεία, πολιτιστικοί χώροι, πλατείες, χώροι άθλησης, δημόσιες υπηρεσίες, χώροι διασκέδασης και ψυχαγωγίας κ.λπ.
Τα δεδομένα αυτά αποτελούν τη βάση για μια σειρά εφαρμογών που αναπτύχθηκαν από το έργο, και οι οποίες παρέχουν: Ενημέρωση, στους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους επισκέπτες για την πόλη, ψηφιακό χάρτη στον οποίο απεικονίζεται κάθε σημείο ενδιαφέροντος, διασύνδεση κάθε σημείου του χάρτη με πηγές πληροφόρησης.
Επίσης, προσφέρονται μέσα από το δικτυακό τόπο του έργου, ψηφιακές υπηρεσίες:
Στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις: Δρομολόγησης μέσα στην πόλη. Υποβολής αιτημάτων καθημερινότητας προς το Δήμο. Ενημέρωσης με πολεοδομικά στοιχεία για κάθε οικοδομικό τετράγωνο. Προβολής της θέσης κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Στους επισκέπτες, μέσω του οδηγού πόλης: Γίνεται αναζήτηση κάθε διεύθυνσης.  Εμφανίζεται η διαδρομή μετακίνησης από σημείο σε σημείο, είτε με αυτοκίνητο είτε ως πεζοί. Ενημερώνεται για τα αξιοθέατα της πόλης, τόσο ως προς τη θέση όσο και ως προς την περιγραφή. Ακολουθεί προτεινόμενες διαδρομές
Το έργο προβάλλεται στο Διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: maps.kalamata.gr και εμφανίζει συνέργειες, τόσο με την Ηλεκτρονική Πύλη, όπου ανταλλάσσει δεδομένα, όσο και με το έργο της Ηλεκτρονικής Ξενάγησης, για το οποίο πρόσφατα χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος. Σύμφωνα με αυτό, ο επισκέπτης της πόλης με κατάλληλη συσκευή (κινητό ή PDA ή Laptop) θα εντοπίζει τη θέση του στον ψηφιακό χάρτη και θα ενημερώνεται για όλα τα σημεία ενδιαφέροντος αλλά και όσα συμβαίνουν εκείνη τη στιγμή τριγύρω του.
Το έργο στην πλήρη ανάπτυξή του βελτιώνει τις ψηφιακές υποδομές αλλά και το ψηφιακό περιεχόμενο του Δήμου και αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την ενσωμάτωση και αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών από τη διοικητική λειτουργία του, ενώ συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των πολιτών».

Πηγή:Θάρρος

Σύνδεση Χρήστη





Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Online χρήστες

Έχουμε 95 επισκέπτες σε σύνδεση

Στατιστικά

Επισκέπτες: 5154113